Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου πρόκειται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) και να αποφασίσει για την τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) του 1978 «περί προστασίας του Υμηττού».

Επισημαίνεται ότι το Σχέδιο Π.Δ που κατέθεσε τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΟΡΣΑ, δεν έχει γίνει αποδεκτό από πολλούς φορείς πολιτών, περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικούς φορείς, ενώ πολλά Δημοτικά Συμβούλια Δήμων γύρω από τον Υμηττό έχουν πάρει απορριπτικές αποφάσεις ζητώντας την κατάργηση της Ζώνης Β’ (Κοινωφελών εγκαταστάσεων) και την επέκταση της Ζώνης Α’ μέχρι τα όρια του «Σχεδίου πόλεως» του κάθε Δήμου.

Ακόμη, συνολικό είναι το αίτημα της απόλυτης προστασίας του βουνού και του χαρακτηρισμού του ως «Εθνικού Δρυμού» ή ως «Εθνικού Πάρκου», και όχι ως

«περιαστικού – θεματικού Πάρκου», όπως προβλέπει το Σχέδιο Π.Δ του ΟΡΣΑ για τον Νότιο Υμηττό.

Τέλος, αντίθετους βρίσκουν πολλούς από τους παραπάνω φορείς τα Σχέδια του ΟΡΣΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ για την δημιουργία νέων οδικών αξόνων στον Υμηττό και αντιπροτείνεται η επέκταση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και κυρίως των μέσων σταθερής τροχιάς.

Για την κατάθεση των απόψεων αυτών, αντιπροσωπεία της «Διαδημοτικής» θα επιδιώξει να παραστεί στη συνεδρίαση της Ε.Ε του Οργανισμού Αθήνας την

Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 2μμ, Πανόρμου 2 και Λεωφ. Αλεξάνδρας

(Μετρό Αμπελόκηποι)

Το(προσωρινό) Συντονιστικό της Διαδημοτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: