Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6/09

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥΜε την ευκαιρία της «Ημέρας Δράσης για Ελεύθερες Ακτές» την Κυ­ριακή 21 Ιουνίου και της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για την προστασία και ήπια ανάπτυξη στο Σαρωνικό, θα πραγματοποιήσουμε Επι­στημονική Ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν οι εξής εισηγητές:§ Πολύζος Ιωάννης, Αντιπρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα: Αστικός χώρος και Παραλιακό Μέτωπο του Σαρωνικού.

§ Καραμανόφ Μαρία, Σύμβουλος του Συμβουλίου Επικρατείας και του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος με θέμα: Το νομικό καθεστώς για τις παραλίες και τον αιγιαλό και η αναγκαιότητα της εφαρμογής του.

§ Δελαπόρτα Αικατερίνη, Αρχαιολόγος Διευθύντρια Β’ Εφορίας Αρ­χαιοτήτων με θέμα: Ο Σαρωνικός στην Αρχαιότητα από την Ελευσίνα μέχρι το Σούνιο.

§ Ευαγγελίδου Μάρω, Αρχιτέκτων Σύμβουλος του Οργανισμού Ρυθμι­στικού Σχεδίου της Αθήνας με θέμα: Το Προεδρικό Διάταγμα για τις παραλίες του Σαρωνικού και η συμβολή του στην προστασία και ήπια διαχείριση της παραλιακής ζώνης.

§ Τότσικας Πάνος, Πολεοδόμος με θέμα: Το Σχέδιο του νέου Ρυθμιστι­κού Σχεδίου της Αττικής και οι επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό και το περιβάλλον.Γενική τοποθέτηση για τα προβλήματα του Σαρωνικού και συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο Μάκης Σταύρου, εκπρόσωπος του Δικτύου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βάρης (Θέατρο) – Δημοτικό Σχολείο Βάρης οδός Άττιδος.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δίκτυό μας.Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: