Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η «Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος» καταγγέλλει την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δήμαρχου, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, να ποινικοποιήσει τους αγώνες των πολιτών για τους ελεύθερους χώρους.

Η εντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη μήνυση του Δήμου ενάντια στην συναγωνίστρια, δημοσιογράφο, πρώην διαμερισματική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Μαρίνα Βήχου, με αφορμή δηλώσεις της στη ΝΕΤ σχετικά με το οικολογικό έγκλημα που διέπραξε ο Δήμος στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη στις 26 Ιανουαρίου 2009, δεν πρόκειται να πτοήσει και να αναστείλει τους αγώνες των κατοίκων για να ξαναγίνει ο χώρος των 4,3 στρεμμάτων στην Κύπρου και Πατησίων πάλι πάρκο, που θα παραδοθεί στους δημότες, αποκλειστικά ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Οι μέθοδοι τρομοκρατίας και εκφοβισμού των κατοίκων, τις οποίες χρησιμοποιεί ο Δήμος της Αθήνας, με μηνύσεις και διώξεις, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητα μια πολιτική που τσιμεντοποιεί τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, δεν μας λυγίζουν.

Η «Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος», μέλος της οποίας είναι και η Μαρίνα Βήχου, θα συνεχίσει να αντιστέκεται στα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους ελεύθερους χώρους. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να αγωνίζονται και να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, όταν κρίνουν ότι οι εκλεγμένοι άρχοντες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών.

Συμπαραστεκόμαστε στην Μαρίνα Βήχου και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Συλλογή υπογραφών: ohi stin poinikopiisi ton agonon ton politon gia tous eleftherous horous

http://www.PetitionOnline.com/kyproupa/petition.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: