Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Η "ΚΑΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ" ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟΣτα πλαίσια της γενικευμένης ανησυχίας για την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ο πολιτιστικός οργανισμός Ορίζοντας Γεγονότων διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2007 μια ομαδική Έκθεση Εικαστικών με τίτλο Μία "καμένη" έκθεση: Αυτή τη φορά να μη ξεχάσουμε.

Η έκθεση έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής στον Πύργο, την Πάτρα, το Αίγιο, τη Ναύπακτο, την Ελασσόνα, το Βόλο, την ορεινή Ναυπακτία, τη Ζάκυνθο και την Αθήνα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί μεταξύ 28/1 και 4/2 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χολαργού, Περικλέους 55, Δημαρχείο Χολαργού, όπου θα πλαισιωθεί από συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Γίνονται δε, ήδη προσπάθειες για παράλληλη διενέργεια αναδάσωσης στα καμένα της περιοχής.

Από τις 23 Απριλίου 2009 και έως τις 2 Μαϊου, η έκθεση θα βρίσκεται στο Παρίσι, στο Κέντρο Ελληνισμού, στο Champs- Elysees, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος. Και έπεται συνέχεια...


Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 70 καλλιτέχνες, εικαστικοί και ποιητές, όπως οι Κωστής Τριανταφύλλου, Πάνος Χαραλάμπους, Άγγελος Σκούρτης, Νάνος Βαλαωρίτης,Ανδρέας Παγουλάτος, Μιχαήλ Μήτρας, Ιάκωβος Χατζησταύρου, Γιούλια Γαζετοπούλου, Βασιλική Σοφρά, Ελένη Πολυχρονάτου, Τιτίκα Σάλλα, Γιάννης Κουτρούλης και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση γίνεται πάντα με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, των τοπικών Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού, τις Δ/νσεις Β’βάθμιας και Α’βάθμιας Εκπαίδευσης και άλλων φορέων όπως π.χ. το Διεθνές Κιν/φικό Φεστιβάλ Ολυμπίας.


Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο ζήτημα της απώλειας του δασικού πλούτου, του ιστορικού τοπίου, από τις θερινές καταστροφές. Στον ένα και πλέον χρόνο που διαρκεί η έκθεση, έχουν γίνει ανοιχτά εργαστήρια με τη συμμετοχή σπουδαστών και μαθητών, διαλέξεις, ποιητικές βραδιές, συναυλίες με αντίστοιχη δημοσιοποίηση στις τοπικές κοινωνίες για την ανάδειξη του Περιβάλλοντος σαν προσωπικό ζήτημα του καθενός μας.Ο Ορίζοντας Γεγονότων, είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2006, με σειρά δράσεων που στοχεύουν στην πολιτιστική ανάπτυξη. Μέλη του είναι εκπαιδευτικοί και εικαστικοί καλλιτέχνες και όχι μόνο. Έχει τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με πλούσιες δράσεις στο ενεργητικό του, όπως και την λειτουργία μιας Αίθουσας Τέχνης στην Αθήνα, στην οδό Κατεχάκη 54.


Περισσότερα στοιχεία για την έκθεση αλλά και τις άλλες δραστηριότητες του Ορίζοντα, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες
kameniekthesi.blogspot.com
orizontasgegonotwn.blogspot.com
orizontas.net.grΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ"
Κατεχάκη 54, 11525, Ν. Ψυχικό, Αθήνα
(δίπλα στο Μετρό "Κατεχάκη")
τηλ: 2106511151, 6976689670

email: katehaki54@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: