Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης βγάζουν τις κλιματικές αλλαγές από τα ράφια τους


Ακτιβιστές της Greenpeace αναρτούν πανό μήκους 8,40μ. και πλάτους 1,40μ. σε υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ Μασούτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με μήνυμα Από τον Απρίλιο του 2007, η Greenpeace είχε επικοινωνήσει με τις δύο εταιρίες (αλλά και με τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ), ζητώντας να αποσύρουν τις λάμπες πυρακτώσεως από τα ράφια τους, ως μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Η αρχική στάση των εταιριών ήταν θετική, χωρίς όμως να δεσμεύονται.

Η ομάδα εξοικονόμησης ενέργειας της Greenpeace, επί εβδομάδες βρέθηκε σε υποκαταστήματα των δύο εταιριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας τους καταναλωτές για την εξοικονόμηση ενέργειας. Εκατοντάδες από αυτούς ζήτησαν από τους διευθυντές των υποκαταστημάτων να αποσύρουν τις λάμπες πυρακτώσεως. Η ομάδα των ακτιβιστών μας στη Θεσσαλονίκη κρέμασε ένα πανό σε υποκατάστημα του Μασούτη, με το μήνυμα "Εδώ πωλούνται κλιματικές αλλαγές". Από εσάς ζητήσαμε να στηρίξετε τη δράση τους, στέλνοντας email στην εταιρία, ζητώντας κι εσείς την απόσυρση των ενεργοβόρων λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση, το ίδιο και τα αποτελέσματα. Οι εταιρία Μασούτης, αλλά και η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύονται να αποσύρουν τις λάμπες πυρακτώσεως από τα ράφια τους ως το 2010.

Για άλλη μια φορά τα καταφέραμε και για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε!


Ναταλία Τσιγαρίδου,

Υπεύθυνη Δικτύου Δράσης Καταναλωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: